Як займатися сексом, щоб завагітніти - поради медиків

Що стосується того "Як не завагітніти" то ми вже давно це знаємо, ще з перших сексуальних зв'язків, проте як добитися протилежного результату, знають досить мало хто з нас.

Що стосується того "Як не завагітніти" то ми вже давно це знаємо, ще з перших сексуальних зв'язків, проте як добитися протилежного результату, знають досить мало хто з нас. Ви можете сказати, що якщо щось не виходить, то відразу потрібно бігти до лікаря, який відразу вирішить всі ваші проблеми. Однак це не зовсім вірно, у багатьох випадках, що б завагітніти, достатньо всього лише правильно займатися сексом.

Наша медицина приділяємо увагу тільки тим парам, які не можуть завагітніти більше року, а інших відправляють "намагатися" далі. А тим хто все таки наполягатиме на обстеженні і пройшовши купу лікарів і прийшовши до висновку що вони здорові варто ознайомитися з наступними цифрами.

Займаючись сексом без запобігання,

- 25% пар вдається зачати в перший же цикл

- 60% вагітніють протягом 6 місяців

- 75% - протягом 9 місяців

- 80% - протягом року

- 90% - протягом 18 місяців

Що можна зробити до статевого акту?

1. Головне - зловити овуляцію!

По-перше, потрібно вгадати день овуляції - процес виходу яйцеклітини з фолікула в черевну порожнину. Овуляція зазвичай відбувається за 12-14 днів до початку менструації.

В принципі, жінка є фертильной за кілька днів до, під час і протягом декількох днів після овуляції.

Овуляція зазвичай відбувається в середині циклу, проте відомі випадки зачаття навіть в період менструації. Уважно стежить за своїм організмом жінка може сама здогадатися, що настав час овуляції.

У преовуляторного дні і день овуляції жінка може відчувати легкі тягнуть болі внизу живота, збільшення статевого потягу, а також зауважити, що щоденні виділення стали схожі по консистенції на яєчний білок.

Для достовірності можна використовувати тести на визначення овуляції, вести ультразвукове спостереження і відзначати зміни базальної температури.

2. Вагинальная мікрофлора повинна бути збалансованою

Слід уникати інтимних спреїв, ароматизованих гігієнічних прокладок і тампонів, т. К. Вони можуть порушити PH-баланс піхви. Не використовуйте штучні любріканти, масла і гліцерин, оскільки все це може знищити сперматозоїди.

Варто також відмовитися від спринцювань, так як вони не тільки порушують нормальну кислотність піхви, але і можуть привести до інфекцій та запалень, а також змити шеечную слиз, яка необхідна для просування сперматозоїдів.

Однак тут варто зробити застереження, що існує один "бабусин метод", який дуже люблять використовувати жінки, які планують вагітність. Йдеться про спринцюванні розчином харчової соди приблизно за півгодини до статевого акту.

Концентрація розчину повинна бути невелика: 1 чайна ложка на 1 літр води. Луг нейтралізує кисле середовище піхви і створює сприятливі умови для просування і більшої живучості сперматозоїдів.

Як займатися сексом, щоб завагітніти?

1. Займайтеся сексом три рази в тиждень

Природно, щоб підвищити свої шанси на вагітність, потрібно не тільки займатися сексом правильно, але і регулярно.

Часто пари спрямовують усі свої сили на секс під час передбачуваної овуляції і забувають про інтимну близькість під час "безпечних днів". Дійсно, секс, який стався не в овуляторний період, вагітністю не завершиться. Однак багато жінок овуліруют не тоді, коли вони думають (і навіть тести на овуляцію можуть обманювати).

Секс 3 рази в тиждень допоможе не упустити той самий момент, коли зачаття можливе.

У той же час, категорично не рекомендується вести статеве життя кожен день, т. К. Щоденні еякуляції негативно позначаться на якості і кількості сперми.

Також дослідження показали, що утримання від сексу протягом більше семи днів може стати причиною зниження чоловічої фертильності: при утриманні збільшується кількість сперми, але не її морфологічні характеристики.

2. Займайтеся сексом до овуляції (НЕ після)

Протягом циклу є невеликий проміжок часу, коли можна завагітніти. Після овуляції яйцеклітина може бути запліднена протягом 24-х годин.

Сперматозоїди, в свою чергу, живуть від трьох до п'яти днів. Саме тому секс за 2-3 дні до овуляції підвищує шанси на успішне зачаття. Не потрібно чекати дня овуляції для того, щоб зайнятися любов'ю, так як сперма партнера буде жити в організмі жінки кілька днів і жінка не упустить шанс завагітніти.

3. Секс повинен приносити задоволення

Часто, завдяки відчайдушним спробам завагітніти, секс в парі стає механічним, позбавленим почуттів, перестає приносити задоволення.

Постарайтеся урізноманітнити своє сексуальне життя, щоб порушити себе і партнера. Сплануйте романтичний вечір або еротичну рольову гру, використовуйте іграшки з секс шопу. Зрештою, згадайте, як все починалося, і якою була близькість, коли ви ще навіть не думали про дітей.

Те, наскільки сильно ви збуджені, може вплинути на можливість зачаття. Багато дослідників стверджують, що оргазм підвищує шанси завагітніти.

Але тут є важливий момент: жіночий оргазм повинен передувати чоловічому, тоді оргазмические скорочення не будуть виштовхувати сперму, а підняти під час оргазму шийка матки не буде перешкоджати ходу сперматозоїдів

.

Яскравий чоловічий оргазм також позитивно позначається на якості сперми.

4. Використовуйте пози, які допомагають спермі затриматися в піхву

Найкраща поза для бажаючих стати батьками - місіонерська. При цьому, має сенс під час сексу підкласти під сідниці подушку.

Варто уникати секс пози "жінка зверху", оскільки в таких позах сперма легко випливає. А жінкам із загином матки варто займатися сексом в колінно-ліктьовий позиції.

5. Обережніше з оральним сексом!

Більшість досліджень показали, що слина негативно впливає на сперму. Краще утриматися від кунілінгуса і мине, щоб не зволожувати слиною статеві органи.

Що робити відразу після сексу?

Після оргазму чоловікові краще відразу витягти член, т. К. Продовження фрикций виштовхне частина сперми назовні.

Після сексу жінці не варто відразу вставати і йти в душ. Хоча б 30 хвилин краще полежати, піднявши ноги вгору або притиснувши коліна до грудей (особливо це важливо для жінок з загином матки).

Корисно буде постояти якийсь час в позі "Свічка". Жінці потрібно максимально розслабитися і утримувати в собі сперму так довго, як це можливо.