Головна Новини Інтим 2021 Біль під час сексу: причини і лікування
commentss НОВИНИ Всі новини

Біль під час сексу: причини і лікування

Найгірше, що можна зробити в цій ситуації, - мовчки страждати, зціпивши зуби. Адже більшість хворобливих станів піддається успішному лікуванню. Пропонуємо вам вивчити характер болю і визначити з чим вона може бути пов'язана.

10 січня 2021, 14:20
Поділіться публікацією:

Найгірше, що можна зробити в цій ситуації, — мовчки страждати, зціпивши зуби. Адже більшість хворобливих станів піддається успішному лікуванню. Пропонуємо вам вивчити характер болю і визначити з чим вона може бути пов'язана.

1. Як це болить: При глибокому проникненні партнера під час статевого акту ви відчуваєте різкий гострий біль з одного боку тазу. Іноді під час менструації ви можете відчувати в цьому місці тупий біль.

Можлива причина: Кіста яєчника — доброякісна пухлина яєчника, відносить до пухлиноподібних процесів. Кіста яєчника являє собою порожнину з тонкими стінками, щось типу мішечка, заповненого напіврідким вмістом. Більшість видів кісти нешкідливо і проходить само собою за 2-3 менструальних циклу. Проте, слід зробити ультразвук для підтвердження діагнозу. Через півроку необхідно перевіритися у гінеколога, якщо біль все ще виникає. Поки ж можна прийняти 400 мг ібупрофену за годину до статевого акту. При заняттях сексом віддайте перевагу позиції "Жінка зверху", щоб мати можливість контролювати глибину проникнення.

2. Як це болить: Геніталії роздратовані і чутливі до дотику. Після статевого акту піхву стає червонуватим і запалених, виникає відчуття печіння і свербіння.

Можлива причина: Кандидоз, або молочниця — грибкове захворювання слизової оболонки статевих органів, яке викликається надмірним розмноженням дріжджоподібних грибів роду Candida. Ці мікроорганізми в невеликих кількостях постійно присутні в організмі здорової людини (на шкірі, в ротовій порожнині, в шлунково-кишковому тракті, в сечостатевій системі). Однак баланс мікроорганізмів може бути порушений, що призводить до надмірного розмноження кандид і, як результат, до молочниці.

Хоча збудники молочниці можуть передаватися статевим шляхом, в більшості випадків молочниця не пов'язана зі статевими контактами. До порушення балансу мікроорганізмів і розвитку молочниці часто призводить користування сильно парфумованими продуктами гігієни: прокладками, милом, гелями для душу. Молочниця є причиною хворобливого статевого акту приблизно у чверті випадків. У разі підтвердження діагнозу гінеколог випише відповідні ліки. Поки ж зменшити запалення після статевого акту допоможе мазь з кортизоном.

3. Як це болить: Під час статевого акту пеніс партнера як ніби впирається в хворобливу область. Супутніми симптомами можуть бути надмірно рясне менструальна кровотеча, біль в попереку або внизу живота, часті позиви до сечовипускання.

Можлива причина: Фиброма (міома) матки — доброякісна пухлина з різним відсотковою участю в ньому м'язової (міома) і сполучної (фіброма) тканин. Виявляється приблизно у 30-35% жінок у віці від 35 до45 років. Величина фіброми може варіюватися від розміру горошини до розміру грейпфрута. Діагноз фіброми встановлюється при гінекологічному огляді, підтверджується ультразвуковим дослідженням і не викликає ускладнень. Лікування призначає лікар.

4. Як це болить: Геніталії практично постійно запалені і болючі. Біль і печіння викликає як сам статевий акт, так і їзда на велосипеді, введення тампона і просто сидіння протягом тривалого часу.

Можлива причина: Вульводінії — хворобливий стан, який може концентруватися як біля входу в піхву, так і зачіпати всю область геніталій. Є причиною хронічного запалення нервових закінчень вульви, що супроводжується палінням і неприємними відчуттями. Вважається, що вульводініі можуть спровокувати різні вагінальні інфекції, хронічна молочниця і навіть прийом антибіотиків. Діагностика вульводініі утруднена, її часто плутають з іншими захворюваннями і інфекціями, і, як наслідок, багато жінок стають носіями інфекції, а також отримують психологічні проблеми аж до депресії.

5. Як це болить: При порушенні ви відчуваєте пульсуючий біль в статевих губах, яка проходить тільки через кілька годин після статевого акту. Ви також можете бачити або відчувати ущільнення біля піхви.

Можлива причина: Бартолініт — запалення великої залози передодня піхви. Бартолінових залози — два органи розміром з горошину, розташовані на кожній з губ піхви. Саме вони відповідають за виділення змащення під час статевого збудження. Ці залози можуть запалитися і закупоритися, що проявляється набряком і больовим синдромом в області статевих губ і піхви. Причини виникнення бартолинита до кінця невідомі, швидше за все ними є різні мікроби: стафілококи, гонококи і т.д. Лікування оперативне. У разі рецидивуючого бартолініта показано видалення залози.

6. Як це болить: Під час статевого акту ви відчуваєте різкий гострий біль внизу живота. Іноді болі можуть відчуватися після статевого акту, перед менструацією і в інших випадках.

Можлива причина: Ендометріоз — поява тканини ендометрія (слизової оболонки матки) в нетипових місцях: маткових трубах, яєчниках, в стінці матки, на очеревині, в сечовому міхурі, прямій кишці та в більш віддалених органах. Клітини цієї тканини починають функціонувати циклічно подібно звичайному слизовій оболонці матки, тобто менструювати. Це третє за поширеністю гінекологічне захворювання після міоми матки і різних запальних процесів в статевих органах. Приблизно 15% жінок дітородного віку страждають від ендометріозу, після 40 років — до 30%. Спостерігається він і у жінок після менопаузи. Ендометріоз може викликати безпліддя.

7. Як це болить: Ви відчуваєте невизначену по локації біль між ніг або внизу живота і / або часті позиви до сечовипускання, хворобливе сечовипускання.

Можлива причина: Інфекція сечостатевого тракту (ІМТ), до яких схильні дуже багато жінок. В якійсь мірі поширеність ІМТ серед жінок пояснюється анатомією жіночого тіла. У жінок вагіна і уретра знаходяться буквально в сантиметрах один від одного, і хвороботворним бактеріям нічого не варто проникнути в вагіну, звідти — в уретру і, нарешті, в сечовий міхур. Жінкам, що запідозрили у себе ІМТ, слід звернутися до лікаря, який перевірить сечу на інфекції. При хронічних інфекціях лікування призначається і партнеру.

8. Як це болить: Фрикции під час статевого акту болять в піхву. Після статевого акту піхву запалене або роздратовані.

Можлива причина: Недостатня зволоженість піхви. Від неї страждають до 25% жінок на різних етапах життя. Сухість піхви можуть викликати, наприклад, прийом оральних контрацептивів та інших лікарських засобів, годування грудьми, менопауза. При недостатній зволоженості піхви рекомендується використання спеціальних зволожувачів — любрикантів.

За деякими оцінками, майже кожна друга жінка час від часу або постійно відчуває біль під час або після статевого акту.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини