Головна Новини Інтим 2021 Чи припустима мастурбація в сімейних відносинах - думка фахівця
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи припустима мастурбація в сімейних відносинах - думка фахівця

Що більшість з нас знає про мастурбації? Як правило, для багатьох це поняття окреслюється вельми «плоскими» картинками: чоловіче "рукоблудие» або тиха радість самотньої жінки.

10 січня 2021, 14:20 comments5586
Поділіться публікацією:

Що більшість з нас знає про мастурбації?

Що більшість з нас знає про мастурбації? Як правило, для багатьох це поняття окреслюється вельми "плоскими" картинками: чоловіче "рукоблудие" або тиха радість самотньої жінки. Насправді, вже давно пора розширити коло уявлень про це явище, відповідаючи на найпопулярніші питання читачів.

Питання 1. Хто частіше мастурбує і чому?

Думка фахівця:

Надія Задворкіна, сексопатолог

"За статистикою, онанізмом займається близько 80% чоловіків і 50% жінок. Вважаю, в реальності цифри вищі, оскільки навіть в наш час ця тема залишається табуйованою. Багато донині вважають це заняття гріхом — як оплот пуританської моралі. Причин для мастурбації може бути безліч: стрес, втрата інтересу до партнера, нестача сексу, складність отримання задоволення від звичайного сексу і т.д. "

Думка звичайних людей:

Інна:

"Я люблю мастурбувати, хоча у мене є постійний партнер. Коли він їде у відрядження, ми навіть надаємо спільної мастурбації по відео-чату в скайпі. Звичайно, ефект не завжди той, що треба, але вже точно краще, ніж нічого. Іноді я люблю мастурбувати і на самоті під який-небудь хороший еротичний фільм, наприклад, "дев'ять з половиною тижнів". Таким чином я доповнюю недостачу позитивних емоцій ".

Віктор:

"Я дуже часто мастурбував в юності, але це для мене було скоріше практикою, підготовкою до вступу у доросле життя. Я навіть допомоги по мастурбації читав і імітував всілякі пози. Тепер я одружений і мені здається, що всі мої напрацьовані навички мені стали в нагоді. По крайней мере, дружина каже, що її все влаштовує в нашій сексуального життя ".

Питання 2. Чи шкідлива мастурбація?

Думка фахівця:

Микола Петрович Вяземський, сексолог

"Відразу зазначу, що все добре в міру. З медичної точки зору, мастурбація набагато корисніше утримання. При порушенні сперматозоїди збираються в сім'явивідних каналах і, не знаходячи виходу, залишаються в організмі і доставляють дискомфорт, наприклад, біль внизу живота. У той же час, часта практика самозадоволення може виявитися плачевною, оскільки вона здатна замінити реальність. І ви ризикуєте назавжди залишитися в світі нереалізованих фантазій ".

Думка звичайних людей:

Микола:

"З онанізмом у мене своя історія. До своєї першої дівчини я мастурбував практично кожен день. Коли увійшов в дівчину, то зрозумів, що не можу досягти оргазму. З другої пасій все відбувалося за тією ж схемою. Я намагався утримуватися від онанізму, але не міг протриматися більше 50 днів. Після цього я кінчав протягом 20 секунд. І я прийшов до висновку, що член просто звикає до рухів і стисканням певної сили, тому досягти оргазму з дівчиною набагато складніше. Тепер я одружений і веду активне статеве життя без онанізму "

Світлана:

"У мене є бойфренд, який досить часто виїжджає у відрядження. За своєю природою я істота моногамна, тому доводиться задовольняти свої бажання за допомогою мастурбації. Вважаю, що це не тільки прекрасний спосіб зняття стресу, але також певне сакральне пізнання, чесний діалог із самою собою і власним тілом. Таким способом я можу краще пізнати себе: що подобається, що не подобається. Як на мене, жінка, яка досліджує свою сексуальність, згодом краще зможе взаємодіяти зі своїм партнером ".

Питання 3. Які найбільш поширені способи мастурбації?

Думка фахівця:

Пёрт Михайлович Довженко, психотерапевт

"Насправді, тут хто на що здатний. Вважається, що у жінок простору для фантазії набагато більше: мастурбація в душі струменем води, тертя стегон, мастурбація пальцями. Все ж найпоширеніший спосіб у жіночої статі — стиснення стегон. Так для чоловіків ключовий момент в зміні способів полягає в силі стиснення і різної ритмічності рухів ".

Думка звичайних людей:

Жанна:

"Я люблю мастурбувати в душі. Руками не хочу — боюся всяку заразу занести, а з презервативом мені не дуже подобається. До того ж вільні руки дозволяють дати більше волі фантазії. Можна вільно погладжувати себе в процесі і думати про своєму улюбленому. Тут головне — температура води і потрібний напір. Якщо всі умови дотримані — я доходжу до екстазу без особливих проблем ".

Сергій:

"З деяких пір я зрозумів, що втомився від стандартної форми мастурбації. Тепер мене все більше приваблює фроттаж — тертя члена про будь-яку поверхню. Природно, найважливіше в цій справі — сила тертя і особливості поверхні. Як правило, я починаю з лакової основи, а закінчити можу шорсткими поверхнями. Моя дівчина знає про таку слабкість, але вона у мене дуже мудра і абсолютно спокійно ставиться до подібних забав. Іноді вона сама підключається до процесу, логічно завершуючи його ".

Питання 4. Чи припустима мастурбація в сімейних відносинах?

Думка фахівця:

Петро Ануфрієв, сімейний психолог

"Не вважаю, що мастурбація може перешкодити створенню" сімейного вогнища ". Навіть навпаки, в деяких випадках цей спосіб може виявитися порятунком для увядающих відносин. Наприклад, деяким своїм клієнтам, які переживають чергову кризу в сексуальних відносинах, я раджу їх урізноманітнити. І спільна мастурбація — одне зі свіжих рішень для пар, яким остогидло одноманітний секс. Мастурбація в самоті — також не кінець світу. У кожного чоловіка є свій особистий простір. Зовсім не страшно, якщо частина його займе мастурбація. Подружжя, які добре знають і відчувають один одного, відносяться до таких взаємним витівок спокійно ".

Думка звичайних людей:

Людмила:

"Мій чоловік часто практикує онанізм на самоті. Спочатку мене це страшно лякало. Думала, що я йому більше нецікава. Деякий час я просто мовчала, оскільки було складно подолати себе і завести розмову про це. Потім під час статевого акту я, нічого не кажучи, вирішила влаштувати чоловікові сольний показовий виступ. У процесі він так сильно збудився, тому секс у нас був відмінний. У підсумку ми стали практикувати це разом. Звичайно, самотні вечори він не припинив, та й я, власне, іноді стала усамітнюватися для самозадоволення. Вообщем, нічого поганого в онанізм в різних формах тепер не бачу ".

Олексій:

"Я одружений, але це не заважає мені іноді займатися онанізмом. Можливо, дружина, і здогадується, але нічого мені про це не розповідає. Насправді, краще б не знала. Я її люблю, тому не хочеться засмучувати. Адже жінки собі все, що завгодно можуть уявити, що, мовляв, чоловік втратив інтерес і не хоче займатися сексом. А мені просто іноді хочеться побути на самоті, не думати про те, як догодити жінці. Я сприймаю це як своєрідний відпочинок від подружніх обов'язків ".

Михайло:

"Я перебуваю у шлюбі більше 20 років, і секс з дружиною вже не доставляє стільки задоволення, як раніше. Дружину люблю, тому не хочу завдавати їй біль романами на стороні. Та й самому не хочеться бігати за спідницями — не той вік. Онанізм я сприймаю як єдиний порятунок в моєму становищі. В процес я фантазую про що завгодно без зусиль і боязні комусь сподобатися. Іноді мені здається, що це не зовсім вірний спосіб, але інші альтернативи мені поки складно собі уявити ".

Автор: Анжеліка Кузьміна



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини