Головна Новини Інтим 2021 Підлітковий секс: сексологи радять коли почати
commentss НОВИНИ Всі новини

Підлітковий секс: сексологи радять коли почати

Для багатьох підлітків тема сексу є однією з найцікавіших. Але мало хто з юнаків або дівчат замислюється про всі наслідки раннього статевого життя.

10 січня 2021, 14:20
Поділіться публікацією:

Для багатьох підлітків тема сексу є однією з найцікавіших. Але мало хто з юнаків або дівчат замислюється про всі наслідки раннього статевого життя.

Виділяють кілька пунктів, згідно з якими ранній початок статевого життя є небажаним. Перший це фізіологічний аспект, а другий психологічний. Вчені стверджують, що у сучасної молоді статеве дозрівання наступає в 12-14 років. А повна статева зрілість настає до вісімнадцяти років. Сексологи говорять про те, що організм п'ятнадцятирічного дитини не справляється з тими навантаженнями, які він отримує під час статевого акту і в результаті постійної інтимного життя може загальмуватися фізичний і розумовий розвиток дитини. Виникає слушне запитання, а як же горезвісні Ромео і Джульєтта, яким було всього по п'ятнадцять. Однак в той час коли вони жили, і тривалість життя була зовсім іншою не більше 40 років. І за цей короткий проміжок часу потрібно було встигнути народити достатню кількість дітей і виховати їх. І шкода від раннього статевого життя не мав особливої важливості, головне було забезпечити продовження роду.

Нині ж все зовсім інакше і живемо ми довше, та й незрівнянно краще. Від початку раннього статевого життя в однаковій мірі страждають як хлопчики, так і дівчатка. Дівчатка, зіткнувшись один раз з грубістю і заподіяної болем, можуть надовго отримати відразу до процесу сексу як такого взагалі. А хлопчики якщо у них все вийшло, не так як хотілося б можуть поставити собі в провину чоловічу неспроможність, що є першим кроком на шляху до імпотенції. Дорослі люди, що повністю сформувалися, і ототожнюють секс з ніжними почуттями і повністю несуть відповідальність один перед одним, на відміну від підлітків.

Ще одним істотним мінусом раннього сексу є можливість настання вагітності. Хоча пройшло багато років, прогрес зробив величезний крок у своєму розвитку, багато наївних дівчата також як їх бабусі зовсім не дбають про контрацепцію і сподіваються на якісь міфічні "особливі дні", або що лимонна скоринка їх врятує. І результат — настала рання вагітність. І чим вона закінчиться — пологами, до яких не готова ні дівчина, ні її батьки, або абортом, що у сто крат гірше. Шкода сексу тут очевидний. Але крім небажаної вагітності, психологічного або фізичного почуття дискомфорту ранні статеві зв'язки можуть створити ще більшу масу проблем.

Крім того медиками доведено зв'язок між ранньої статевим життям і наступаючими згодом психіатричними захворюваннями. А також ніхто не відміняв венеричні захворювання, які, як правило, не приймаються молоддю в розрахунок. Ранні статеві зв'язки і перенесені венеричні захворювання накладають значний відбиток на формування особистості і можуть спровокувати в майбутньому депресії. І сексологами підтверджений факт, що у людей, які рано почали статеве життя, є схильність до розвитку психіатричних захворювань, таких як дратівливість, афекти і неадекватне сприйняття реальності. У жінок ранній секс є одним з факторів провокують виникнення раку шийки матки. У дівчат, які почали статеві відносини в 15 років в подальшому рак шийки матки зустрічається в два рази частіше, ніж у тих, хто почав її в 19 років. На закінчення, люди, які вступили в статеві відносини в 13 років і раніше в подальшому відчувають цілий ряд проблем. Вони більше схильні до венеричних захворювань і не знаходять в своїх партнерах ні емоційного ні фізичного задоволення.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини