Головна Новини Інтим 2021 Про небезпеку порно для підлітків, заявили психологів
commentss НОВИНИ Всі новини

Про небезпеку порно для підлітків, заявили психологів

Перегляд порно робить з підлітків сексуальних хижаків, як встановили дослідники. А обмеження доступу дітей до подібного роду відеоматеріалів може запобігти безлічі випадків сексуального насильства.

10 січня 2021, 14:20
Поділіться публікацією:

Перегляд порно робить з підлітків сексуальних хижаків, як встановили дослідники. А обмеження доступу дітей до подібного роду відеоматеріалів може запобігти безлічі випадків сексуального насильства.

Дослідження, проведене Мельбурнським університетом, показує, що підліткам, які захоплюються переглядом фільмів подібного змісту, більшою мірою властиве піддавати насильницьких дій сексуального характеру інших підлітків.

Сьогодні молоді люди мають легкий доступом до порнографії, і експерти закликають обмежити цей доступ, щоб знизити число випадків сексуального насильства. Крім цього, велику роль в цьому може зіграти сексуальну освіту в школі, а також консультації психологів, які допоможуть молодим людям поважати своїх майбутніх партнерів.

Дослідники попросили 14 підлітків розповісти про те, що вони могли б зробити у своєму житті раніше, щоб запобігти мали місце випадки сексуального насильства. Три учасники опитування відразу ж заявили, що їх агресивна поведінка було викликано легким доступом до порнографії. Молоді люди також підкреслили важливість поліпшення сексуальної освіти в школі, яке б сприяло більш шанобливого ставлення до партнерів.

Вчені підкреслюють, що сьогодні підлітки мають дивно легкий доступ до порнографії, але суспільство вважає за краще не звертати на це уваги, побоюючись введення цензури. Природно, що сама по собі тільки порнографія не визначає агресивність підлітків, адже на це також впливають батьківське виховання і школа. Саме тому для запобігання випадків сексуального насильства серед молодих людей необхідні колективні зусилля. Експерти також закликають спілкуватися з цього приводу з творцями та розповсюджувачами "гарячого" відео, а також з телекомунікаційною індустрією.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини