Головна Новини Інтим 2021 За статистикою, у кожного другого підлітка перший секс трапляється в 14 років
commentss НОВИНИ Всі новини

За статистикою, у кожного другого підлітка перший секс трапляється в 14 років

Батькам доводиться миритися з думкою про те, що сучасні підлітки знають набагато більше про секс, ніж знали ми свого часу. І це не може не лякати. Адже за статистикою, кожна друга дитина у віці 14 років вже має досвід першого сексу.

10 січня 2021, 14:20
Поділіться публікацією:

Як же правильно виховувати своїх дітей, щоб секс в ранньому віці не став причиною неприємних наслідків?

Психологи радять: головне — вчасно почати з дитиною розмови про секс. Інакше може вийти так, що діалог "про це" доньці чи синові вже ні до чого — адже дитина вже пару років живе активним статевим життям!

Поради батькам:

1. Починайте секс-лікнеп дитини ще до того, як у нього складеться власне уявлення про статеве життя. Не перетворюйте розмови в повчальні лекції, але чітко дайте зрозуміти дитині, що секс може закінчиться абортами мул венеричними захворюваннями. Подібна інформація справить на нього більш яскраве враження, ніж розмови про маточки і тичинки. Підшукайте дитині літературу про секс, в якій чітко викладені всі наслідки від ранніх інтимних зв'язків. Важливо, щоб книга підходила дитині за віком.

2. Лікарі запевняють, що сьогодні секс "помолодшав" — і сексуальний сплеск у сучасного підлітка відбувається не в 14 років, а набагато раніше — в 11-12. На жаль, про секс діти чують від своїх ровесників, які дуже однобоко діляться своїми історіями про сексуальний досвід. Як наслідок — діти знають багато про секс, але нічого не знають про контрацепцію.

3. Врахуйте, що дівчатка-підлітки набагато емоційніше сприймають секс, ніж хлопці. Якщо вірити статистиці, то тільки 30% хлопців займалися сексом з дівчинкою, до якої мали сильні почуття. І це потрібно враховувати при вихованні дітей. Якщо з дитинства вселяти їм думку про те, що секс повинен бути по любові, то підлітки будуть менш цинічні в цьому питанні.

4. На жаль, більшість сучасних підлітків впевнені в тому, що секс — це дуже "дорослому" і модно. Тому батьки заздалегідь повинні роз'яснювати про наслідки такого моди — і попереджати дітей про ризик ранньої вагітності і захворювання, що передаються статевим шляхом.

5. Не забувайте ще про одне надалі сексу в ранньому віці: це психологічні травми. Тому дізнавшись, що ваша дитина вже займається сексом, не погрожуйте йому і не залякуйте. Відведіть дитину на огляд до гінеколога або уролога і постарайтеся відверто поговорити з ним на тему сексу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини