Скільки калорій можна спалити під час сексу: чи замінить він похід в спортзал

Науковці розповіли, скільки калорій під час статевого акту спалюють чоловіки і жінки

Чи може секс замінити фізичні вправи, скільки калорій можна спалити під час цього процесу і чим відрізняються показники у чоловіків та жінок на ці питання відповіли британські науковці.

Як відзначає видання DailyMail, жінки часто жартують, що чоловіки отримують від сексу більше користі, і наукові дані підтверджують цю думку навіть у питанні спалювання калорій. За даними досліджень, чоловіки витрачають більше калорій під час статевого акту порівняно з жінками.

Згідно із дослідженням науковців, в середньому чоловіки спалюють близько 101 калорії під час сексу, тоді як жінки витрачають лише 69 калорій, що дорівнює калорійності десяти горішків мигдалю. Важливо зазначити, що ці цифри можуть змінюватися в залежності від тривалості, інтенсивності статевого акту та сексуальних поз. Як правило, той, хто бере на себе активнішу роль у процесі, спалює більше калорій.

Науковці відзначають, що чоловіки, як правило, мають більшу м'язову масу, що пояснює їхні вищі показники витрати енергії. Однак у позиціях, де жінка є активнішою, наприклад у позі "вершниці", саме вона спалює більше калорій, ніж її партнер.

Опитування, проведене DailyMail, показало, що пози "догі-стайл" та "місіонерська" є найпопулярнішими серед гетеросексуальних пар, при цьому чоловіки у цих позиціях витрачають більше енергії.

За умови, що середньостатистичний статевий акт триває 30 хвилин, чоловіки можуть спалити до 126 калорій, а жінки – близько 93. Для порівняння, за такий же час бігу можна втратити до 500 калорій.

Незважаючи на те, що під час сексу серцебиття пришвидшується, а тиск підвищується, він не може забезпечити ті ж кардіо-результати, як біг або їзда на велосипеді. Це зумовлено тим, що під час статевого акту серцевий ритм не досягає таких високих показників, як під час інтенсивних тренувань.

Проте, не варто забувати, що обійми та поцілунки також сприяють витраті калорій, тому прелюдія теж буде корисною для тих, хто хоче спалити під час інтиму якомога більше калорій.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, скільки раз на тиждень треба займатися сексом.