Головна Новини Інтим 2021 Скільки разів на тиждень треба займатися сексом: відповідь науковців і сексологів
commentss НОВИНИ Всі новини

Скільки разів на тиждень треба займатися сексом: відповідь науковців і сексологів

Сексологи вважають, що на бажання зайнятися сексом дуже впливає вік людини

13 вересня 2024, 22:00
Поділіться публікацією:

Сексологи вважають, що інтимне життя дуже залежить від віку людини. Наприклад, так думає старший науковий співробітник відділу сексопатології та андрології ДУ "Інститут урології НАМН України" Максим Романюк. Зокрема, він виділяє такі вікові групи

15-30 років: Кількість важливіша за якість

Скільки разів на тиждень треба займатися сексом: відповідь науковців і сексологів

Як часто потрібно займатися сексом

У цьому віці спостерігається активне пізнання сексуальності та гормональні зміни. Молоді люди, як хлопці, так і дівчата, відчувають високий рівень бажання та можливостей. Часті стосунки, іноді по кілька разів на день, є типовими, хоча перші досвіди можуть відкладатися через страхи, стрес і адреналін, що негативно впливає на ерекцію. У дівчат в цей період розвивається чуттєвість і еротизм, але ще не досягає піку. Більшість дівчат поки не відчувають оргазм.

30-40 років: Час жіночого пробудження

У цьому віці часто з'являються постійні партнери, що дозволяє обом сторонам краще пізнавати свої бажання. Частота статевих контактів знижується до 2-4 разів на тиждень, але їх якість значно покращується. Жінки краще розуміють свої тіла, знають, чого хочуть від сексу, і не бояться про це говорити. У цей період у них може спостерігатися активне сексуальне пробудження, часто пов'язане з вагітністю і пологами. Однак, саме в цей час відбувається найбільша кількість жіночих зрад, оскільки звичний "подружній обов'язок" може не задовольняти їхні потреби.

40-55 років: Сексуальність і соціальний статус

Незважаючи на зниження рівня тестостерону, чоловіки відчувають потребу в "соціальній" сексуальності. Вони прагнуть урізноманітнити своє інтимне життя новими емоціями: рольовими іграми, довгими прелюдіями або ж пошуком нових партнерів. Сексуальна активність зберігається на рівні кількох разів на тиждень. У жінок в цьому віці сексуальність поступово знижується через старіння та зростання соціальної відповідальності.

55-65 років: Друга молодість

Обидві статі вже пережили клімакс, однак його наслідки різні. Чоловіки можуть стикатися з проблемами ерекції через фізичні зміни, але деякі вирішують залишатися активними, знаходячи значно молодших партнерок. Жінки, втративши страх перед небажаною вагітністю, також можуть отримати свободу у сексуальному житті. Незважаючи на зниження естрогенів, у деяких жінок підвищується рівень андрогенів, що стимулює лібідо. Частота статевих контактів у середньому становить раз на 7-10 днів.

Понад 65 років: Не списуйте з рахунків

Навіть після 65 років інтимне життя не закінчується, хоча може змінюватися його інтенсивність і форма.

Разом з тим, сексологи відзначають, що не можна говорити про норму, скільки разів на тиждень точно потрібно займатися коханням. Тут немає якогось чітко визначеного правила. Якщо пару тягне зайнятися сексом кожен день – це нормально, і нормально, якщо вони цим займаються раз на тиждень, якщо обох партнерів така періодичність задовільняє.

До речі, науковці говорять, що залежно від частоти статевих актів на тиждень, можна отримати різноманітні переваги для здоров'я та самопочуття.

Секс один раз на тиждень сприяє схудненню.

Два рази на тиждень зміцнюють імунітет, підвищуючи рівень імуноглобуліну А на 30%, що допомагає захиститися від простудних захворювань.

Три рази на тиждень корисні для серцево-судинної системи, оскільки поліпшують серцевий ритм і кровообіг, що вдвічі знижує ризик інсульту.

Чотири рази на тиждень позитивно впливають на стан шкіри. Під час занять сексом виробляється гормон росту, що сприяє зменшенню жиру в організмі та робить шкіру більш пружною.

П'ять разів на тиждень покращують світогляд. Частий секс сприяє підвищенню рівня оптимізму, енергії, концентрації уваги та творчих здібностей.

Шість разів на тиждень стимулюють роботу мозку, оскільки покращують кровообіг і вироблення рилізинг-гормонів, що можуть сприяти розвитку інтелектуальних здібностей.

Сім разів на тиждень допомагають покращити настрій, оскільки регулярний секс сприяє зниженню рівня стресу завдяки виробленню ендорфінів.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, які питання потрібно задати чоловікові про секс.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини