Головна Новини Інтим 2021 Вперше виявлено вплив зради на фізичне, а не психічне здоров’я: які болячи можна отримати
commentss НОВИНИ Всі новини

Вперше виявлено вплив зради на фізичне, а не психічне здоров’я: які болячи можна отримати

Виявилося, що зрада партнера викликає не тільки депресію, а і провокує реальні фізичні проблеми зі здоров’ям

16 вересня 2024, 13:38
Поділіться публікацією:

Зрада з боку романтичного партнера може мати значно глибші наслідки, ніж просто емоційний біль, і навіть впливати на довгострокове здоров'я. Про це, зокрема, йдеться в новому дослідженні, опублікованому в журналі Journal of Social and Personal Relationships, яке цитує видання PsyPost.

Вперше виявлено вплив зради на фізичне, а не психічне здоров’я: які болячи можна отримати

Зрада

Так, науковці з'ясували, що люди, які стикалися зі зрадою партнера, частіше скаржаться на погіршення хронічного здоров'я, наприклад, на часті мігрені або проблеми з серцем. Цей негативний вплив зберігається навіть після того, як люди вступають у нові підтримуючі стосунки.

Дослідження також наголошує, що невірність є поширеним і руйнівним явищем у стосунках. Метааналіз показує, що приблизно 34% чоловіків і 24% жінок зізналися у зраді хоча б раз у своєму житті.

Багато попередніх досліджень зосереджувалося на психологічних наслідках зради, таких як підвищена тривожність, депресія і зниження самооцінки. Проте нове дослідження вперше детально досліджує довготривалі наслідки для фізичного здоров'я.

Автор дослідження, Вінсент О, викладач Сінгапурського університету соціальних наук, зазначив, що зрада може мати серйозні наслідки для хронічного здоров'я, особливо серед вразливих груп, таких як меншини або люди, що стикаються з соціально-економічними труднощами. Він також підкреслив важливість звернення до професійної допомоги для тих, хто переживає важкі наслідки зради.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав про те, чого не варто робити, коли дізнався про зраду партнера. Зокрема, психологи радять ніколи не звинувачувати у зраді партнера себе, а також не вдаватися до помсти.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини